Praktik i Angola, Colombia och Bosnien & Hercegovina

Praktisk Solidaritet utlyser varje år praktikplatser hos våra samarbetsorganisationer i Angola, Colombia och Bosnien & Hercegovina. Här nedan ser ni de aktuella praktikplaceringarna inom vårt Praktikantprogram. 

Praktiken är en del av Praktikantprogrammet – ett program finansierat genom ForumCiv – som ger unga svenskar som är intresserade av utvecklingsfrågor möjlighet att utveckla sin kännedom om utvecklingssamarbete och global utveckling samt återföra kompetens och engagemang främst till det civila samhället i Sverige. Programmet bidrar också till att stärka partnerskap mellan svenska och utländska organisationer.

Praktisk Solidaritets mål är att bidra till att öka praktikanternas intresse och förståelse för det svenska internationella utvecklingssamarbeten i ett låg- eller medelinkomstland och öka den svenska resursbasen av personer som kan arbeta med globala frågor i Sverige eller internationellt. Samtidigt vill vi stärka samarbetet med våra partnerorganisationer och bidra till erfarenhetsutbyten och inspiration oss emellan. 

Hur funkar praktiken?

Vem kan ansöka?

  • Du som har fyllt 21 år
  • Du som har ett stort intresse för global rättvisa, mänskliga rättigheter och vill få nya perspektiv
  • Du som har kunskaper i spanska, portugisiska, engelska eller bosniska/serbiska  
  • Du som tidigare inte har deltagit i praktikantprogrammet

När? Februari 2023 – Juli 2023 (förberedelsekurs i januari 2023)

Hur? Deltagande i programmet startar med en obligatorisk förberedelsekurs på ca 4 dagar på Färnebo folkhögskola eller Praktisk Solidaritets kontor i Stockholm. Utfärd till landet sker i mitten av februari och hemfärd i juli/augusti.

Efteråt: I Sverige genomför praktikanterna sedan ett informationsarbete under ca tre veckor hos olika organisationer, PS medlemsbutiker och andra grupper såsom studentkårer och andra föreningar. Eftersom informationen riktar sig till målgrupper i Sverige bör du kunna svenska. Även förberedelsekursen är på svenska.

Kostnader: Praktisk Solidaritet står för kostnaderna för resa, eventuella vaccinationer, försäkring, boende och mat (traktamente). Du får inte ta CSN under tiden för praktiken. 

Viktigt om att resa: Med anledning av covid kan du behöva visa vaccinationspass och/eller negativt PCR-test för att kunna resa. 

Hur ansöka? Skicka CV och personligt brev på engelska (Bosnien&Hercegovina), spanska (Colombia) eller portugisiska (Angola) till: kajsa.varsjo@praktisksolidaritet.se. 

I ämnesraden skriv det land du vill genomföra din praktik i, t ex ”Praktik Colombia”.

I ditt personliga brev ber vi dig besvara följande frågor: 

Varför vill du delta i praktikantprogrammet? 

Vilka tidigare erfarenheter har du av globala rättvisefrågor? 

Vad gör dig till en passande praktikant i Angola/Bosnien och Hercegovina/Colombia?

 

Sista ansökningsdag 8 oktober!

SISTA ANSÖKNINGSDAG 8 OKTOBER!