Ajlas höjdpunkter som praktikant hösten 2023

Du visar för närvarande Ajlas höjdpunkter som praktikant hösten 2023
Ajla Jakupovic var praktikant på Praktisk Solidaritets kansli under höstterminen 2023. Här berättar hon om sina höjdpunkter och lärdomar! 
 
Hej hej! Jag heter Ajla och har varit praktikant på Praktisk Solidaritets kansli nu under höstterminen. Under min tid som praktikant har jag fått vara med på en hel del roliga saker och i det här inlägget tänkte jag dela med mig av några höjdpunkter! 
 
Jag har fått hjälpa till inför och på olika informationsevent som har uppmärksammat mänskliga rättigheter, demokrati och kreativa metoder för att sprida budskap! Tillsammans med våra deltagare som framfört poesi, teater och digitala verk har vi deltagit på MR-dagarna i Helsingborg och arrangerat Agera-dagen i Stockholm. Det har varit så inspirerande att få se alla verk och hur man kan använda kreativa metoder som ett kraftfullt verktyg för att sprida känslor och budskap. 🎨 
 
Jag har även fått den otroliga möjligheten att följa med en kollega till Bosnien och Hercegovina för att hjälpa till på en workshop som arrangerades utav partnerorganisationen IFS-Emmaus! Under workshopen, som handlande om hur landets strategi mot människohandel ska förbättras, träffade vi yrkesverksamma inom fältet som delgav sig om deras erfarenheter, förslag och idéer. Workshopen tog plats utanför Sarajevo, där vi fick ta del av en fantastisk utsikt. Efter workshopen hade vi även möten med IFS-Emmaus där man bland annat diskuterade projektets implementering och framtida projekt-möjligheter. Det har varit otroligt givande att få se hur utvecklingsprojekt organiseras och implementeras på nära håll! 
 
Min tid som praktikant har varit ögonöppnande, spännande och väldigt roligt. Härifrån tar jag med mig många nya erfarenheter och lärdomar. 🌟
Ajla var i Sarajevo och träffade samarbetsorganisationer. Foto: Privat
Ajla var med och drev informationsprojektet Skriv Agera Reagera under hösten 2023. Foto: Kajsa Vårsjö