PRAKTIK I COLOMBIA

  • Inläggskategori:Colombia
Du visar för närvarande PRAKTIK I COLOMBIA
Foto: CDR

Praktik med fokus på feministisk aktivism och mänskliga rättigheter

Har du ett starkt engagemang för mänskliga rättigheter, jämställdhet och social organisering? Kan du dessutom spanska och vill lära dig om fredsarbete i en colombiansk kontext?

Under 2022 och 2023 har Praktisk Solidaritet förmedlat praktikplatser till vår samarbetsorganisation i Cali, Colombia – Corporación para el desarrollo regional (CDR). CDR verkar för att stärka lokala initiativ till samhällets deltagande i politiska och sociala frågor samt driver projekt för mänskliga rättigheter och fredsbyggande. De bedriver ett omfattande arbete för civilsamhällets aktörskap för fred med jämställdhetsfokus. Bland annat jobbar CDR med att genom konstnärliga uttryck sprida budskap om hållbar fred samt lyfta kvinnliga människorättsförsvarares arbete. CDR driver en politisk feministisk skola med deltagare från olika organisationer och människorättsaktivister i Cali. 

Då Praktikantprogrammet upphört har vi för tillfället inga praktikplatser att förmedla. 

Läs gärna berättelserna från våra tidigare praktikanter i Colombia:

Under Artiklar och Nyheter kan du läsa alla praktikanternas artiklar och mycket mer…

 

 

Uppgifterna du får som praktikant är kopplade till CDRs projekt med fokus på att stärka sociala organisationers ställning och kapacitet för att arbeta för mänskliga rättigheter och hållbar fred. Det kan handla om att delta i och bidra till workshops, hjälpa till med kommunikationsuppgifter, påverkansarbete och att vara med i rapporteringsarbete. 

Läs mer om CDR här!

 

8M