Projekt

Nedan kan du ta dig en djupdykning i de olika projekten som skapats inom ramen för Skriv Agera Reagera. Läs novellen, ta del av digitala animationer och inspireras av rätten till yttrandefrihet.

En bild på en äng med maskrosor. Bilden gestaltar handlingen för novellen "förbudet".

Novell

De deltagande konstutövarna i projektet baserar sina verk på en nyskapad novelltext som genom prosa belyser aspekter av demokratiska värden.

Bild som föreställer en polaroidbild av den Göteborgsbaserade teatergruppen Teater Agrell. Alla medlemmar är samlade på bilden, med deras logga placerad i mitten.

Teater

Teater Agrell är en göteborgsbaserad, fri teatergrupp och ideell kulturförening som har antagit utmaningen att tolka och på sitt egna vis gestalta den vinnande novellen Förbudet.

Bild med två porträtt av poeterna Anna Arvidsdotter och Alexander Zadruzny. Som båda skrivit poesi som reflekterar över mänskliga rättigheter inom EU.

Poesi

Projektets två stjärnpoeter heter Anna Arvidsdotter och Alexander Zadruzny. De skapar poesi av novellen Förbudet, som de tolkar genom sina egna reflektioner kring mänskliga rättigheter och demokrati.

Bilden föreställer en illustration av ett barn som sitter med ryggen vänd mot oss, framför ett skrivbord och en skärm. Man kan se ett landskap av en by utanför fönstret.

Digitala Produktioner

Studenter på yrkeshögskolan Medieinstitutet har genom kreativitet och digitala verktyg skapat kampanjer på temat mänskliga rättigheter och demokrati i Europa.

Bild som föreställer Stockholms stadsbibliotek.

Referensbibliotek

Skriv Agera Reagera har skapat ett referensbibliotek med hänvisningar till fördjupande läsning på projektets tema.

Konstverket "Måla solen" av Ida Forslund

Bildgalleri

Här kan du se och ta del av illustrationer, tecknade serier och andra konstverk skapade inom ramen för Skriv Agera Reagera.