PRAKTISK SOLIDARITET SÖKER PROJEKTHANDLÄGGARE

Vi söker dig som vill driva utvecklingsprojekt i Angola och Colombia. Tillsammans med vår samarbetspartner ADRA i Angola driver du projekt med fokus på markrättigheter för kvinnor. I Colombia samarbetar du med organisationen CDR i ett projekt med fokus på fredsbyggande med genusperspektiv. Projekten finansieras delvis av Forum Syd. Arbetsuppgifterna består i att planera, följa upp och utveckla pågående och nya utvecklings- och biståndsprojekt i Angola och Colombia.

För att söka denna tjänst bör du ha:

  • intresse för och kunskap om bistånds- och utvecklingspolitik
  • förmåga att formulera dig väl skriftligt och muntligt på svenska och engelska
  • goda språkkunskaper i portugisiska och spanska
  • tidigare erfarenhet av att skriva projektansökningar och rapporteringar
  • tidigare erfarenhet av att arbeta med projektbudget
  • goda kunskaper i LFA och RBM
  • erfarenhet av arbete i utvecklingsland

Vi ser gärna att du har:

  • kunskap om och erfarenhet av frivilligorganisationer
  • kunskap om Angola
  • kunskap om Colombia

Omfattning: Tjänsten är tillsvidare på 75 % med placering i Stockholm.
Resor nationellt och internationellt kan förekomma.

Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast den 1/3-2019.

Placering: Praktisk Solidaritets kontor på Vretensborgsvägen 6 i Hägersten, Stockholm.

Villkor: Handelsavtal.

Skicka ditt CV och personliga brev (max 1 sid) till ps@praktisksolidaritet.se så snart som möjligt, dock senast den 10/2-2019. Urval sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Praktisk Solidaritet behandlar dina angivna personuppgifter och ansökningshandlingar till dess att rekryteringen är avslutad.

Praktisk Solidaritet är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder eller funktionsvariation. Vi uppmuntrar ansökningar av människor från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Kontaktperson:
Gerardo Lizano
Tel: 0703529981
ps@praktisksolidaritet.se

Praktisk Solidaritet är en riksorganisation för Emmaus Stockholm, Emmaus Gävle Biståndsgrupp, Emmaus Fredriksdal, Emmaus Åkvarn och Brödet & Fiskarna. Medlemsorganisationerna samlar i huvudsak in begagnade kläder och prylar som säljs i butik eller skickas till samarbetspartner i utvecklingsländer. Praktisk Solidaritet ansvarar för medlemsorganisationernas centrala administration för gemensamma verksamhetsområden. Praktisk Solidaritet driver projekt i Angola, Colombia och Västsahara.